លោក គាំ ទិត ជាជំទប់ឃុំតុងរ៉ុង បានឲ្យដឹងនៅថ្ងៃទី២៨ វិច្ឆិកា ថា ប្រជាពលរដ្ឋចំនួន ៧រូប ដែលពុលទឹកស៊ីអ៊ីវនោះ ជាសមាជិករបស់គ្រួសារពីរក្រុម។ ពួកគេបានពុល ក្រោយពីបានប្រើទឹកស៊ីអ៊ីវ សញ្ញា ស៊ូគី ស៊ូគី ជាមួយបបរស៖ «ពុលទឹកស៊ីអ៊ីវនោះ គឺគាត់ ២គ្រួសារ បានទិញទឹកស៊ីអ៊ីវយកទៅហូប។ ហូបទៅពុលក្អួតត្រឡប់ត្រឡិន ចេញអាចម៍ចេញនោម។ អត់ទេ! ទឹកស៊ីអ៊ីវនោះតែម្ដង សញ្ញា ស៊ូគី ស៊ូគី។ ព្រោះទិញតែ ២គ្រួសារ ម្នាក់ ១ដប យកទៅហូបបបរពេលល្ងាច ដល់ហូបហើយក្អួត។ ៧នាក់ ក្មេងៗ ២នាក់ មនុស្សចាស់ ប្រុសម្នាក់ ហើយ ៤នាក់ទៀតស្រី»។
លោក គាំ ទិត ឲ្យដឹងថា ក្រោយពេលពុល អ្នកភូមិ និងសាច់ញាតិក្រុមគ្រួសារបានយកមនុស្សទាំង ៧រូបនោះ ទៅមន្ទីរពេទ្យបង្អែកស្រុកព្រៃឈរ ទាំងយប់ ប៉ុន្តែបុគ្គលិកពេទ្យមិនបានយកចិត្តទុកដាក់ព្យាបាលទេ៖ «គាត់ទៅដល់ពេទ្យម៉ោង ១២កន្លះយប់ ហៅគេ គេអត់ចង់ក្រោកទេ។ ពេទ្យគេអត់ទទួលមើលទេ គេឲ្យអ្នកជំងឺដេកទៅ ចាំព្រឹកបានមើល។ ពេទ្យបង្អែកស្រុកព្រៃឈរ។ គេទារលុយ ៣ម៉ឺនរៀល។ ដាក់សេរ៉ូមឲ្យមួយប្លោក ហើយឲ្យដេកនៅខាងក្រៅ។ អ្នកស្រុកក៏បបួលគ្នាមកផ្ទះវិញ ដាក់ក្រូចឆ្មារទឹកឃ្មុំអីផឹកទៅ»។
មន្ត្រីមន្ទីរសុខាភិបាលខេត្ត មិនទាន់អាចទាក់ទងបាន ដើម្បីបញ្ជាក់អំពីការពុលនោះបាននៅឡើយ។
ប្រជាពលរដ្ឋខ្មែរមានការនិយមប្រើប្រាស់ទឹកស៊ីអ៊ីវ ជាទូទៅ ដើម្បីទទួលទានជាមួយបបរ ឬប្រើជាទឹកជ្រលក់សាច់ផ្សេងៗ។ ប៉ុន្តែការផលិតទឹកស៊ីអ៊ីវ និងទឹកត្រីមួយចំនួន គ្មានការត្រួតពិនិត្យអនាម័យឲ្យបានត្រឹមត្រូវនោះឡើយ៕
http://www.rfa.org/khmer/indepth/kgcham-11282012000634.html
Comments